RECEPTA DE LA CUINERA EVA DAVÓ DEL RESTAURANT EL DIVÁN DE LOS SENTIDOS

Massa de Pa :

500g de farina de força integral del Pep Mestre

( també podem posar 300g farina i 200g de farina integral )

25g llevat fresc

* Podem substituir la Llevat per Massa Mare llevant 100gr de Farina i 100gr d’Aigua i posant aquesta mesura MM

200g d’aigua

50g de vi blanc

50g d’oli d’oliva verge extra Rocarell

10g de sal marina grossa

Opcional : Romero, Farigola …

Per cobrir la nostra Coca , jo utilitzo les verdures que ens porta Can Alegria , és a dir , les de la temporada i sardines o anxoves recent portades de la Llotja a través de Miriam . Segons els ingredients que tinguem, caldrà prehornear la massa o coure-ho tot junt, i el peix el col · locaríem els últims 5 minuts .

La Coca de Recapte o Coca de Llanda salada és una opció ben rica i la nostra de la pizza , és un pa molt antic , d’origen desconegut que es consumeix a la franja Mediterrània , s’hi afegeixen ingredients damunt o s’enforna a seques ( Coca Nua ) , també se li pot afegir sucre abans de l’enfornat i tendim la coca de vidre .

Preparació de la Massa :

Posem el llevat en aigua tèbia ( uns 35 º )

Tamisem la farina , afegim la sal , el vi blanc i l’oli i anem creant la nostra massa , hi afegim finalment l’aigua , d’aquesta manera hi haurà treballat prèviament el llevat .

Amassem bé , deixem reposar cobert amb un drap de cotó una hora com a mínim , ha de doblar el seu volum .

Enfarinem la superfície i bolquem la massa , donem un pastat per unificar la massa i creem les nostres coques , afegim els ingredients i tornem a deixar reposar perquè s’assenti la massa . Afegim un raig d’oli i sal grossa i posem al forn a 180 º fins que quedi dauradeta .

MASSA MARE : Cada país / regió té la seva fórmula , tot i que ha caigut en desús és la millor opció per a realitzar les nostres masses .

Per aconseguir-la, hem de conrear durant alguns dies , una fórmula fàcil de memoritzar seria parts iguals de farina i aigua , cada dia s’afegeix la mateixa quantitat .

En un pot amb tapa , posem una cullerada de farina i el seu pes en aigua , deixem a temperatura ambient i l’endemà hi haurà crescut i tindrà bombolletes . Si cau , no passa res , però és millor agafar en ple apogeu . Tornem a afegir el mateix i així fins a quatre dies . Per guardar durant temps , pots deixar-la a la nevera i alimentar unes hores abans d’utilitzar-la , encara que és probable que necessiti dulcificar , és a dir utilitzarem una part i tornarem a alimentar-la.

coca recapte catering