Ser un restaurant Km0 vol dir

cuinar plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, emprem aliments de temporada, evitem l’ús de transgènics, recuperem productes de l’Arca del Gust i dels Baluards d’Slow Food, i cuinem peix capturat de forma sostenible.

Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar, i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina.

Els cuiners Km0 formen part de la Comunitat de Cuineres i Cuiners Km0 d’Slow Food. Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 122 països diferents. Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Els cuiners d’Slow Food ens hem unit amb la xarxa mundial Terra Madre per crear un model alternatiu de producció i consum d’aliments. Treballem amb la pagesia propera i oferim la màxima qualitat als nostres clients.

Els nostres objectius són:

  • Donar un valor just al producte alimentari aconseguit amb bones pràctiques, ajudar-lo a recuperar la rellevància dintre de l’actual societat tot mencionant-lo a les cartes, preparant actes i degustacions; i reforçar d’aquesta manera l’economia local i sostenible.
  • Incentivar la compra directa al petit productor de proximitat per a reduir la cadena de distribuïdors i reduint així també l’emissió de CO2 en reduir el transport d’aliments
  • Recuperar la gastronomia local entesa com un conjunt de propostes basades en l’autenticitat, el producte local i de temporada.
  • Fomentar el consum d’aliments ecològics de proximitat; encaminar-nos cap a la desaparició dels transgènics de la carta dels restaurants.
  • Fomentar la biodiversitat, també utilitzant productes protegits per Slow Food que estan en risc d’extinció o d’oblit (Baluards i Arca del Gust).
  • Promoure el consum de peix de pesca sostenible, compliment de talles mínimes.
  • Aplicar mesures de sostenibilitat en la gestió diària de les nostres cuines.

 

 

Per a més informació, descarrega’t el Vademecum 2021