Pau Gener Barbany

Les responsables de la seva passió per la cuina van ser les seves àvies Cisca i Quima. Observant-les preparant els àpats familiars, va descobrir la seva vocació.

Format a l’Escola d’Hostaleria de Girona i al CETT, ha treballat a restaurants com La Cruïlla, Drolma, La Gamba, La Taverna d’en Grivé , Axol i Tresmacarrons.

Capitanejar els fogons del seu propi restaurant és la culminació d’un somni.

Vinòmic restaurant

Carrer Banys 60

08530 La Garriga

Tel. 931 298 270

restaurant@vinomic.cat

www.vinomic.cat

Migdies (13 :30/15 :30) de dimecres a diumenge i nits (20 :30/22:30) de dijous a dissabte.

30€ – 35€

Ubicat a l’antiga casa Can Xela de la Garriga, un edifici de l’any 1903, on tradicionalment hi vivia el cotxer del poble.

Un espai càlid i acollidor, que manté l’antiga estructura de pedra i fusta. Dues sales amb capacitat per a 35 comensals i una cuina petita, gestionades entre poques persones, amb un grau de dedicació i d’entrega molt grans.

El nostre propòsit és fer una cuina d’arrels catalanes, amb una forta identitat vallesana. La cuina de sempre, però com l’entenem avui, i feta a la nostra manera.

El protagonista de la nostra carta és el producte de proximitat, i els canvis i adaptacions venen marcats per la seva temporalitat, i establerts a partir del diàleg fluid i constant amb els productors de la comarca.

Receptes tradicionals i sabors clàssics, però donant cabuda a l’evolució, a la universalitat, a les influències d’aquí i d’allà, de coneguts i estranys. En definitiva, la cuina de sempre amb una manera de fer i d’entendre nova i personal.

Els aromes, els sabors i les textures que defineixen cada plat, es converteixen en experiències úniques i irrepetibles en assolir el maridatge amb el tast de la nostra terra, els nostres paisatges i les nostres vinyes, guiats per l’expertesa del sommelier Aleix Garcia.

La nostra raó de ser és que cada àpat sigui una experiència gastronòmica excepcional, que més enllà del menjar i el beure, evoqui les millors sensacions i emocions.

Aquesta és l’essència del Vinòmic i tot això, tangible i intangible, és el que podreu assaborir a través de la selecció de plats de temporada recollits en la nostra carta.

Receptes:

Porros de l'Etern Verdaguer confitats, a la vinagreta amb escarola perruqueta i ametlla tendre.

Un Porro molt tendre amb la canya molt llarga. Cuinar-lo confitat i acompanyat per escarola perruqueta i ametlla tendre, amanit amb una vinagreta tradicional, dóna com a resultat un plat, que resumeix la filosofia del nostre restaurant: producte i sabor genuïnament vallesà.
La llavor amb origen a Llinars del Vallès, guardada i gestionada per Etern Verdaguer de Can Casavella de Lluertet, d’aquí el seu nom.

Botifarra de Ca l'Oliveres amb gírgola de castanyer rostida i mongeta del Carai

La Garriga és un poble conegut gastronòmicament per les seves botifarres. Són fins i tot les protagonistes d’una fira anual.
Al Vinòmic la cuinem esparracada, oberta, amb un sofregit de ceba. Al final de la cocció hi afegim mongeta del carai, recuperada pel banc de llavors del Vallès Oriental, i la mateixa aigua de la cocció, per fer-hi la salsa.
Aquest plat, típic del receptari tradicional català, l’arrodonim amb un bolet, una gírgola de castanyer rostida al forn. Un bolet cultivat per Boletbenfet, una cooperativa de Sant Antoni de Vilamajor amb centre especial de treball per a la inserció social. Un plat 100% vallesà

Flam de ratafia amb Borrego (re)modernista i pera escalivada

El llibre d’en Pep Salsetes, activista gastronòmic, “La cuina dels vallesans” (ed. Farell), recull una recepta de borrego a la que nomena modernista, per la manera de cuinar-lo, més ràpida, moderna i fàcil, que l’elaboració més clàssica i professional (no pas perquè provingui de l’època modernista).
Al Vinòmic hem volgut anar una mica més enllà i l’hem volgut fer un pèl més “modernista” o (re)modernista, utilitzant noves tècniques i estris, mitjançant el sifó de gas, on hi posem la massa ben triturada i colada. La cocció la fem al microones, per acabar torrant-lo al forn. És així com aconseguim una textura molt aèria i un punt cruixent, que es complementa perfectament amb el flam de ratafia i una pera escalivada al foc, amanida amb una confitura de castanya.
Unes postres amb el punt just de sucre i el gust característic de la ratafia, un licor dolç típic de Catalunya.

Vinòmic restaurant