Martí Hernández i Lluis Ametller

Som un equip de joves cuiners que desde el 2018 vam començar a formar part del projecte de Lasal. Aquí es va despertat la nostra curiositat i les ganes de endinsar-nos en una cuina creativa, respectuosa i conscient de millorar dia a dia.

El nostre objectiu no és només fer una cuina ecològica i de proximitat, sinò que també volem que els nostres plats reflecteixin una ideosincràcia i valors arrelats a l’entorn i la nostra forma de veure la cuina i els productes amb els que treballem.

Lasal del Varador

Passeig Marítim 190,

08301 Mataró (Barcelona)

Tel. 931 140 580 / 634 515 715

reserves@lasal.com

www.lasaldelvarador.com

Estiu:

Obrim tots els dies de la setmana de 09:45 a 1:30h des de juny fins a mitjans de setembre.

 

Hivern:

Obrim de dimecres a diumenge de 09:45 a 17:30 h des de mitjans de setembre fins a juny

Lasal del Varador esta situat al passeig marítim de Mataró amb vistes al mar, fem cuina mediterrània treballant amb productes de qualitat i proximitat.

Lasal del Varador s’ha concebut com un projecte sostenible integral. Se sustenta sobre sis pilars: arquitectura bioclimàtica; energies renovables i eficiència energètica; mobilitat sostenible; cuina ecològica i de proximitat; reciclatge i reducció de residus, i ús sostenible de l’aigua. Creiem que, amb un ús més eficient dels recursos, s’aconsegueix una activitat més respectuosa amb el medi ambient i un estalvi important en els costos.

Per aconseguir ser un projecte sostenible integral hem anat assolint diferents reptes: el 2007 vam construir el restaurant seguint els criteris d’arquitectura bioclimàtica, amb terra radiant i una instal•lació solar tèrmica per escalfar l’aigua. El 2013 vam fer una instal•lació d’energia solar fotovoltaica i, actualment ens produïm el 60% de la nostra electricitat.

Treballem amb productors locals del Maresme que dia a dia demostren que és viable fer les coses d’una manera més sostenible. El 90% de la nostre matèria primera és ecològica i el peix majoritàriament és d’Arenys de Mar. Actualment, tots els vins de la nostra carta són ecològics i apostem pels vins de proximitat

 

Receptes:

Amanida de tomàquet del Maresme, ceba tendra i orenga

“Feta amb tomàquet i ceba tendra de l’Hort d’en Dídac, productor de verdura ecològica situat a Mataró.
El tomàquet es de temporada, per aquest motiu, aquest plat tan senzill i deliciós el trobaràs a la nostra carta d’estiu.”

Arròs caldós

Elaborat amb arròs del Delta de l’Ebre i peix i marisc fresc de la llotja d’Arenys de Mar

Flam de mató amb mel i nous

Elaborat amb mató produït per una petita empresa familiar a Cabrianes amb mel de Mil flors de la flora del Maresme, recol·lectada amb per abellaires de la Fundació Maresme que estimen i mimen les abelles.

Lasal del Varador