Adrià Porta Alsina

Cuiner jove que va marxar a Barcelona a formar-se a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona i va treballar en diferents tipus d’establiments d’hostaleria (càtering, restaurant i pastisseria). Després de cinc anys, va decidir tornar a casa per a crear un restaurant amb el seu germà per donar a conèixer els seus productes i la seva cuina.

El Rastell

Plaça Jacint Verdaguer, 2

25700 Seo de Urgel

Lérida

rastell.info@gmail.com

www.elrastell.restaurant/

Diumenge, dilluns i dimarts: de 12h a 16h

Dijous, divendres i dissabte: de 12h a 16h i de 20h a 23h

Dimecres estem tancats

Preu mig
Menú: 13€
Carta: 30€

Restaurant i espai degustació amb un gran ventall de productes ecològics, de proximitat i elaborats artesanalment, en un espai rústic i acollidor. Màxim 25 comensals.

Situat a la plaça dels Jutjats on es pot gaudir de la terrassa a l’estiu.

Des de ben joves, els germans Porta Alsina han tingut en gran estima el seu territori, l’Alt Urgell.
Mentre l’Adrià es formava a Barcelona, l’Agustí es va començar a fer un nom com a jove artesà dels seus propis embotits artesans a la seva xarcuteria.
Sempre havien parlat de la falta de coneixement i valoració del producte autòcton per part de la gent de la zona i quan va sorgir l’oportunitat d’obrir un restaurant, no ho van dubtar.
Tenien molt clar com volien que fos aquest restaurant. Van voler crear un espai rústic i acollidor però únic a la Seu d’Urgell.
L’objectiu principal del Restaurant el Rastell és mantenir el producte fresc, no manipular-lo en excés i aconseguir que conservi les seves característiques organolèptiques al màxim. Això potenciarà el seu gust i farà que els plats que es serveixen siguin molt més bons. L’altre punt clau de la seva filosofia és donar a conèixer i revaloritzar tant el producte propi com el de la comarca.
Els agrada treballar amb producte de qualitat i de proximitat, respectant-lo en tot el seu procés al màxim, partint de la base de la cuina tradicional i donant-li una volta, aplicant els coneixements adquirits per l’Adrià a Barcelona pel que fa a tècniques i altres gastronomies.
També volen que el que ofereixen estigui a l’abast de tothom i, per això, ofereixen un producte de qualitat a un preu assequible.

 

Receptes:

Ous trencats d'oca

Timbal de patates de cullita pròpia, ous d’oca de Cal Ventureta d’Arsèguel i cruixent de pernil amb un toc trufat

Entrecot madurat

Entrecot de vedella amb una maduració de 40 dies acompanyat amb patates de cullita pròpia

Cosmopolitan de xocolata

Granissat d’infusió Fresca de Bosc de l’Infús amb una mica de vodka sobre pa de pessic de xocolata calent

El Rastell