Ramon Martí Schiebel

Ramón Martín va ser un dels emigrants que van anar a Alemanya, però en els anys 90 ja va aprendre a cuinar. Abans havia estat alumne del gran Jean Louis Neichel i d’aquí va passar, sota la direcció de Jean Claude Bourgueil (3 estrelles Michelin), a Düsseldorf. En els set anys que va treballar, va passar de simple aprenent, segon de cuina, a maître i sommelier. Allà no només va aprendre a cuinar, sinó també a estimar: conèixer Astrid Schöm (literalment, bonica), la sommelier de l’establiment. I un dia els dos van fugir cap a Tarragona … Vist el resultat, no creiem que el Sr .. Bourgueil estigués molt content amb tan gran pèrdua.

El Llagut

Plaça del Rei

43033  Tarragona 

Tel.   977 228 938

el.llagut@hotmail.com

Obert: de 13:00 H a 16:00 Hores i de 20.30H a 24:00 Hores

Tancat diumenge nit i dilluns

Preu mig: 13€ el menú de migdia, 25 a 35 € la carta.

En un racó de la plaça del Rei, es troba El Llagut, una petita taverna marinera amb una decoració intimista a base de fusta i detalls mariners, que t’acull amb tota la naturalitat del món. Té capacitat per 35 persones, però a l’estiu doblen la capacitat amb una agradable terrassa situada a la plaça, on neix la nostra història com a poble “civilitzat”. De dia es troba el menú (€ 13) i la carta(aproximadament 35 €), i de nit també un excepcional menú degustació i de tapes. Reserveu, per Escipió!

El restaurant El Llagut es troba al bell mig de l’origen de Catalunya: a la Plaça del Rei de Tarragona, sobre les restes de l’antiga Tàrraco. En aquesta taverna marinera d’aspecte exterior anodí, s’hi mengen els arrossos més sorprenents i saborosos de la ciutat. Els propietaris, el Ramon i l’Astrid, buscaven sobretot donar un tracte molt humà, crear un lloc on els i les comensals trobessin moments per a compartir davant de plats tradicionals i de productes populars excel·lents…; és fàcil de comprendre si has estat durant anys al capdavant d’un establiment amb diverses estrelles Michelin.

A la cuina, el Ramon multiplica els gustos de plats molt populars amb la saviesa de l’alta cuina: excel·lents arrossos, en particular, la masqueta amb pebrots de romesco, rap i cloïsses amb un toc mínim picantó (15.90€), presentat en cassola per servir-se un mateix, o la de galeres i tòfona. Els entrants són també per a compartir al mig de la taula: els cargols de punxa -premiada com a millor tapa a Tarragona – (11,40€) o els meravellosos popets de Tarragona amb vi ranci i romesco a l’all confitat (8,90€). A la sala, l’Astrid atresora grans coneixements gastronòmics i et guia amb un tracte afable i proper, que no ha perdut formes “d’alta gamma”, per l’acurada carta de vins de la regió: “Amb set denominacions d’origen de proximitat, per què cal anar més lluny?”. In vino veritas. I no oblideu els dolços: tots fets a casa. Per refrescar el paladar de l’orgia arrossera, el Ramon crea xarrups irresistibles: de menta i rom de canya del Carib, de cirera, de codonys de la veïna, de llimons del seu pati…

Receptes:

El Llagut