El Llagut

 

Ramon Martí Schiebel

Ramón Martín va ser un dels emigrants que van anar a Alemanya, però en els anys 90 ja va aprendre a cuinar. Abans havia estat alumne del gran Jean Louis Neichel i d’aquí va passar, sota la direcció de Jean Claude Bourgueil (3 estrelles Michelin), a Düsseldorf. En els set anys que va treballar, va passar de simple aprenent, segon de cuina, a maître i sommelier. Allà no només va aprendre a cuinar, sinó també a estimar: conèixer Astrid Schöm (literalment, bonica), la sommelier de l’establiment. I un dia els dos van fugir cap a Tarragona … Vist el resultat, no creiem que el Sr .. Bourgueil estigués molt content amb tan gran pèrdua.

Tel. 977 228 938

En un racó de la plaça del Rei, es troba El Llagut, una petita taverna marinera amb una decoració intimista a base de fusta i detalls mariners, que t’acull amb tota la naturalitat del món. Té capacitat per 35 persones, però a l’estiu doblen la capacitat amb una agradable terrassa situada a la plaça, on neix la nostra història com a poble “civilitzat”. De dia es troba el menú (€ 13) i la carta(aproximadament 35 €), i de nit també un excepcional menú degustació i de tapes. Reserveu, per Escipió!

El Llagut

Plaça del Rei

-43033-  Tarragona 

Tel.   977 228 938

el.llagut@hotmail.com

Obert: de 13:00 H a 16:00 Hores i de 20.30H a 24:00 Hores

Tancat diumenge nit i dilluns

Preu mig: 13€ el menú de migdia, 25 a 35 € la carta.

El restaurant El Llagut es troba al bell mig de l’origen de Catalunya: a la Plaça del Rei de Tarragona, sobre les restes de l’antiga Tàrraco. En aquesta taverna marinera d’aspecte exterior anodí, s’hi mengen els arrossos més sorprenents i saborosos de la ciutat. Els propietaris, el Ramon i l’Astrid, buscaven sobretot donar un tracte molt humà, crear un lloc on els i les comensals trobessin moments per a compartir davant de plats tradicionals i de productes populars excel·lents…; és fàcil de comprendre si has estat durant anys al capdavant d’un establiment amb diverses estrelles Michelin.
A la cuina, el Ramon multiplica els gustos de plats molt populars amb la saviesa de l’alta cuina: excel·lents arrossos, en particular, la masqueta amb pebrots de romesco, rap i cloïsses amb un toc mínim picantó (15.90€), presentat en cassola per servir-se un mateix, o la de galeres i tòfona. Els entrants són també per a compartir al mig de la taula: els cargols de punxa -premiada com a millor tapa a Tarragona – (11,40€) o els meravellosos popets de Tarragona amb vi ranci i romesco a l’all confitat (8,90€). A la sala, l’Astrid atresora grans coneixements gastronòmics i et guia amb un tracte afable i proper, que no ha perdut formes “d’alta gamma”, per l’acurada carta de vins de la regió: “Amb set denominacions d’origen de proximitat, per què cal anar més lluny?”. In vino veritas. I no oblideu els dolços: tots fets a casa. Per refrescar el paladar de l’orgia arrossera, el Ramon crea xarrups irresistibles: de menta i rom de canya del Carib, de cirera, de codonys de la veïna, de llimons del seu pati…

El Llagut