Aquest any, l’acte de lliurament de plaques als restaurants i menjadors escolars de Catalunya que han apostat pels aliments ecològics i de proximitat, tindrà lloc el proper dilluns 2 de març a Sant Feliu de Guíxols.

La jornada és un reconeixement als restaurants i menjadors escolars que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Alhora, pretén ser també un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia Slow Food.

La jornada s’iniciarà amb una sortida en vaixell per a veure una demostració de pesca artesanal, seguida d’un esmorzar-uriçada a la platja. Tot seguit, es realitzarà la reunió de cuineres i cuiners. A 2/4 de 12 s’obriran les portes del ja tradicional Mercat de la Terra, que comptarà amb 50 petits productors vinculats al moviment Slow Food, molts dels quals oferiran degustacions dels seus productes.

A les 2 del migdia es durà a terme el dinar “Tast Km0”, dissenyat i preparat pels 10 restaurants de l’Empordà que formen part del col·lectiu.  Durant el dinar hi haurà música en viu, ambient i cançó de taverna.

Finalment, es farà l’acte del lliurament dels distintius als cuiners i a menjadors escolars i la  cinquena entrega cargols Slow Food a productors compromesos, que anirà a càrrec del reconegut cuiner Xavier Pellicer. Com a novetat, enguany s’entregarà el Cargolet + NET  als restaurants que han demostrat un compromís addicional en matèria de sostenibilitat,  mantenint bones pràctiques en l’àmbit de l’energia, la reducció de residus i en l’ús de productes químics o gestió de l’aigua.

L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enogastronomia –Costa Brava Pirineu Girona i la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols. També compta amb el suport organitzatiu de Raiels.

 Podeu descarregar-vos el programa complert aquí.