Gemma Velasco

En Jordi i la Gemma van crear al 2011 i a Cardedeu (Vallès Oriental) el seu projecte personal Esbioesfera amb ganes de transmetre la importància de l’alimentació ecològica i de proximitat a través del seu restaurant ecovegetarià i de l’escola de formació en autosuficiència.

Per a ells, l’objectiu principal és convèncer a les persones que hi arriben que sense carn ni peix un es pot sentir plenament satisfet i content de menjar saludablement preservant el planeta des de la taula on està sentat. Fem consciència des del plat que cuinem, des de l’hort que cultivem i des de la formació que oferim.

Esbioesfera

Carrer Lluís Llibre 29, barri centre de Cardedeu

Tel. +34 627333829 (Gemma)

hola@esbioesfera.cat

www.esbioesfera.cat

OBERT D’ ABRIL A PRINCIPIS OCTUBRE

Abril i maig: de dijous a diumenge migdies

Juny i setembre: dijous i diumenge migdies + divendres i dissabtes migdies i nits

Juliol i agost: de dijous a diumenge migdies i nits

Aforament exterior 34 places. Espai interior en casos de condicions climatològiques extremes de 20 places.

Preu menú: de 12 a 22 euros, tot inclòs.

Esbiosfera restaurant ecovegetarià.

Situat al bell mig de Cardedeu, a 44km de Barcelona, Esbioesfera s’ha convertit en un pol d’atracció de la cultura ecològica i lligada al territori. Disposem d’un espai únic i tranquil amb una terrassa exterior sota una pèrgola de salze viu i allí mateix cultivem més de 40 varietats de tomàquet en un hort de 1000 m2 dins la mateixa finca. Dins la casa d’estiueig oferim la formació en format cursos i tallers des d’agricultura ecològica, apicultura i permacultura fins a elaboració de pa i cervesa passant per cistelleria, reciclatge de fusta i roba i cursos de transició.

Obrim d’Abril a Octubre el restaurant ecovegetarià i durant tot l’any l’escola de formació en autosuficiència. Us convidem a visitar el nostre projecte urbà i ecològic.

Receptes:

Carpaccio de carbassó amb daus de colors i cruixent d'avellana de Can Galderic

Carpaccio de carbassó amb daus de remolatxa, pastanaga i ceba vermella del nostre hort amb dauets de poma àcida tot marinat amb vinagre de poma i cruixent d’avellanes negreta de Can Galderic

Mandonguilles d'espelta i cigrons menuts de Gallecs i coca de recapte integral amb verduretes i xiitake de Bolet ben Fet

Mandonguilles d’espelta petita i cigró menut de Gallecs amb pastanaga, ceba i formatge de cabra de Can Bordoi amb llevat de cervesa, sàlvia i salsa de tomàquet amb orenga. Coca de recapte de farina integral de collita pròpia amb verduretes locals, xiitake de Bolet ben Fet i oli de romaní i olivada

Pastís cremós de moniato i carbassa a la taronja

​Pastís elaborat amb una barreja de moniato i carbassa cacauet, refrescat amb taronja i la seva pell, condimentat amb especies l’orient i un crumble de fruits secs sobre una base de farina d’espelta integral.

Esbioesfera