Enric Millà

L’Enric va obrir El Dien el 2006 i ja s’ha convertit en una referència a Lleida. Ha voltat per moltíssims restaurants d’estrelles Michelin saltant de l’un a l’altre, tot buscant aprendre l’excel·lència, com una abella que se’n va una altra flor quan ha acabat la feina. És un recercador del producte, un creatiu juganer a la cuina i un que convenç els seus clients, als quals deixa a la glòria després de cada àpat.

El Dien

C/ Estació 28

25680  Vallfogona de Balaguer

Lleida

Tel. 653838010

eldien@eldien.com

www.eldien.com

Obert Divendres 21:00 H a 22:45 Hores.

Dissabtes 13:00 H a 15:30H / 21:00 H a 22:45 Hores.

Diumeges 13:00 H a 15:30 Hores.

Festius i vigílies consultar.

Imprescindible reservar.

Preu mig: 45€

Menú kmO 35€

Menú degustació 47€.

Un espai únic i acollidor, sobri i elegant amb desbordant creativitat de la cuina. El concepte slow hi recorre tots els espais i compta amb un agradable salo rústic per a l’hora del cafè i la tertúlia. Nomes té 4 taules i convé reservar.

¿Què has de dir quan un xef t’explica que als deu anyets es va presentar amb un concurs de cuina al poble i li van haver d’inventar un premi perquè els seu plat estava fora dels cànons tradicionals?

O què dir quan t’explica que té un hort, on herbes i producte comparteixen espai amb animalons i insectes i que li proporciona pràcticament tota la verdura de l’any? Perquè quan no la serveix fresca és perquè n’ha fet conserva.

I què dir quan t’explica que els seus proveïdors són persones que transmeten bona energia als animals i que ell no pot permetre que l’energia no li arribi al client?

Estem parlant amb un fora de sèrie. Un xef que vol conèixer el productor i el seu medi de treball perquè diu que això influeix a l’hora d’inspirar-se per al plat. “El paisatge a la cassola”, ja o apuntava en Josep Pla. L’Enric és un follet juganer que parla i interroga el comensal des del fons de <<la capilla>>, la seva cuina amb vistes als camps. Als plats no hi ha res de gratuït, ni de repetit, ni res que alteri els sabors dels aliments pilar d’un plat.

Ingeni 100% Creativitat 100%: et fa endevinar les cendres, les sals, les herbes, et fa viatjar a la infantesa amb els gustos, t’extasia amb les coccions de 30 hores i t’enlaira en les reduccions de 3 dies. No deixeu de provar cada cosa que compon un plat: tot té sentit.

Quan diu que practica una cuina d’autor sostenible basada en la cuina tradicional i en les persones importants està parlant d’un estil de vida, de l’educació del comensal, dels productors conscienciats que estimen els seus animals; està parlant d’una aposta a fons, sense esquerdes. I tot això quan arriba a la boca del client es transforma en l’èxtasi sublim.

Textos de Rosa Solà Maset. Guia de restaurants Km0.

Receptes més populars:

El Dien