Joan Martínez i Rosell

Principalment autodidacta. Vaig apendre les bases de la cuina tradicional al curset d’hosteleria Hoffman, amb el Xef Faustino Monge el dia lliure de la setmana. Actualment m’he format en cuina plant based amb el Xef Alex Pirla. Vaig estudiar FPGS de Salut Ambiental abans de treballar en cuina.

Cal Ticus

Carrer Raval, 19

Sant sadurní d’Anoia (08770)

T. (+34) 93 818 41 60

ticusrestaurant@gmail.com

www.ticusrestaurant.cat

De dimecres a diumenge de 12:45-16:00

Divendres i dissabtes de 20:45-22:45

Menú diari: 25€
Carta: entre 25-50 €

Ticus Restaurant és un restaurant ubicat al centre de Sant Sadurní d’Anoia a l’edifici (1779) de la familia de Cal Ticus . Abans era una botiga de vetes i fils, després de roba i des de fa 18 anys, un restaurant. Té una capacitat interior de 35 comensals més 15 comensals a la terrassa.

La idea del projecte és treballar la proximitat i la temporada, per una qüestió principalment ètica i també professional, ja que creiem en la qualitat del producte que ens envolta.

Cuinem elaboracions de la cuina tradicional catalana i del Penedès. Amb la nostra proposta de cuina i negoci volem posar en valor conceptes com: el benestar animal, l’ecologisme, l’artesania, un preu just, la cultura de pagès, el territori, la cultura gastronòmica de la nostra terra penedesenca i voltants, la memòria gastronòmica, cuina saludable i mediterrània, conciliació laboral i familiar (respectem els horaris i drets laborals), reducció del consum de proteïna animal, etc.

Posem molt el focus en la proximitat i la temporada de cada producte i ens agrada envoltar-nos de petites productores i productors.

És un projecte jove, que fa pocs anys ja apuntava en aquesta direcció, però actualment l’estem radicalitzant per una qüestió de ferma convicció.

Alguns dels elements principals de la nostra cuina són els arrossos i fideus, els guisats, el llegum, l’aviram del Penedès, el xai del poble, el peix i marisc de costa, tapes genuïnes com les patates braves, formatges afinats, els bolets, la carxofa, el tomàquet, fruites de les nostres hortes, i postres tradicionals com la torrada de Santa Teresa.

Receptes:

CAL TICUS