Com cada any, el dia 10 de desembre Slow Food celebra el Terra Madre Day.
La xarxa mundial de Terra Madre està treballant per crear un model alternatiu de producció i consum d’aliments, en línia amb la filosofia Slow Food del bo, net i just: bo per al paladar, net per als éssers humans, els animals i la naturalesa, i just per als productors i els consumidors.
Llançat per Slow Food en 2004, aquest projecte a escala global associa a comunitats de l’aliment de 160 països, que comparteixen una visió de producció alimentària arrelada en les economies locals i que respecti l’ambient, els coneixements tradicionals, la biodiversitat i el gust.
Diferents convivia de Catalunya estan preparant diferents events, escampats pel territori. Per ejemple Slow Food Empordà prepara un dinar amb mercat de productors al restaurant Km 0 Ca la Maria de Llagostera; al Priorat celebraran un sopar amb productes en risc d’extinció, al Celler de l’Àspic; slow Food del Garraf celebrarà un mercat educatiu de productors amb tast de productes, altres convivia de Catalunya com el de La Catalunya Central i l Barcelona Manuel Vázquez Montalban, també preparen events.

image