Aquest dilluns 7 de maig una vintena de cuiners i cuineres Slow Foo-Km0 van gaudir d’una intensa i interessant trobada a les terres empordaneses.
La trobada va començar el diumenge al vespre al restaurant l’Integral de Figueres, on un dels cuiners Km0, l’Òscar Bigas, va deleitar a tothom amb una proposta gastronòmica vegetariana plena de sabors, passió i textures.

El grup de cuiners/es va sortir dilluns en autobús cap a Sant Climent de Sescebes, on va visitar el Celler la Gutina. Allà els van rebre en Joan Carles i la Bàrbara, que els van guiar per un recorregut entre les vinyes, durant el qual van poder veure l’estratificació del terreny, els camps amb els ceps acabat d’empeltar i els monuments megalítics que hi ha a la finca. En acabar la visita van fer la reunió sota un gran roure, durant la qual van exposar i compartir els diferents projectes i accions que estem duent a terme com a grup. Tot seguit van entrar al celler, on van poder gaudir d’un bon esmorzar, organitzat per Mengívol.

En enfilar-se a l’autobús direcció a Pals, la Lola Puig va parlar sobre alguns productes naturals i casolans que ella utilitza com a productes de neteja. A Pals els va rebre l’Albert Grassot, impulsor del projecte de l’Arròs Estany de Pals. A través de les seves apassionades explicacions, vananar coneixent el seu projecte tot passejant entre els camps, en els quals començava a germinar l’arròs; veure la màquina assecadora, que permet assecar l’arròs a baixes temperatures i mantenir d’aquesta manera les propietats i sabors de l’arròs.També van anar al magatzem on van poder veure els diferents tipus d’arrossos i les garbes. Tot un projecte respectuós amb el medi ambient, integrat en l’entorn i enfocat a obtenir un producte ecològic de màxima qualitat.

Per acabar la jornada, es van adreçar al restaurant el Sol Blanc, on van poder degustar les varietats “nembo” i “bahía” de l’Arròs Estany de Pals, acompanyant-los de vins naturals de Cosmic Vinyaters i Carriel dels Vilars. Durant la jornada també van poder conèixer altres productors, com en Bru Forn de Hanomaki.

En definitiva, un gran dia en que el grup va poder conèixer interessants projectes i grans persones. Gràcies a tots els que heu explicat i presentat els vostres projectes; a l’Òscar per la seva passió en cuinar-nos; al Martí i l’Òscar per la seva gran feina d’amfitrions i… a tota la resta per ser-hi i per aportar la vostra presència i passió en aquest gran projecte!