Novament ha arribat l’hora de lliurar el distintiu Km0-Slow Food als restaurants de Catalunya que han apostat pels aliments ecològics i de proximitat. Ens plau informar-vos que enguany l’acte de lliurament de plaques tindrà lloc el proper dilluns 18 de març de 2019 al Moll Pesquer de l’Ametlla de Mar (La Cala).

 La jornada s’iniciarà amb el ja habitual Mercat de la Terra, que estarà actiu des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i que comptarà amb 50 petits productors vinculats al moviment Slow Food, molts dels quals oferiran degustacions dels seus productes. Durant el matí hi hauran diverses activitats, com una conferència sobre Pesca Sostenible a càrrec del Director General de Pesca, Sr. Sergi Tudela; i la presentació del llibre “La Cuina Tradicional de la Cala”, de M. Teresa Nolla i Gabriel Comes. Tot seguit es realitzarà la reunió de cuiners/es.

A les 2 del migdia es durà a terme el dinar “Tast Km0”, dissenyat i preparat pels 7 restaurants del convivium Slow Food Tarraco, que finalitzarà amb un showcooking de postres de l’Ametlla de Mar a càrrec de Gessamí Caramés. Durant el dinar hi haurà actuació en directe de Paco de Luna.

La presentació de l’acte del lliurament dels distintius als cuiners anirà a càrrec d’en Ruth Troyano, periodista especialitzada en enoturisme, i Josep Sucarrats, periodista català especialitzat en gastronomia i director de la revista Cuina. Enguany i com a novetat, s’ampliarà el  nombre de menjadors escolars que reben aquest distintiu. També es farà la quarta entrega cargols Slow Food a productors compromesos amb Slow Food.

Per acabar la jornada, a 2/4 de 6, hi haurà una visita a la Llotja de la Cala, a la subhasta de peix.

L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Catalunya Turisme, Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre, i amb el suport organitzatiu de Raiels.

Descarregar-se el programa del día aquí