El col·lectiu de cuineres i cuiners Slow Food Km0 ha organitzat, aquest 27 de maig a Piera, el 1r Mercat de Vins Naturals, amb l’objectiu que els restaurants del grup incorporin cada vegada més els vins naturals en el seu dia a dia, atesa que al seva component de respecte al ritme de la terra i el medi ambient.

Més d’una cinquantena de persones, uns 30 cuineres i cuiners del col·lectiu i més de 20 professionals vinculats a cellers on s’elabora vi natural han pogut compartir, en un magnífic entorn de vinyes al Clot de les Soleres, a Piera; una jornada en que el tast de vins naturals, la creació de llaços de confiança entre cuineres i cuiners i professionals vinyaters han estat els protagonistes.

Després del Mercat, en que s’han pogut tastar i també comprar els diferents vins, un dinar preparat per cuiners del mateix grup ha permès continuar teixint xarxa entre les persones assistents.

La bona valoració de l’esdeveniment fan pensar que, aquesta proposta ha arribat per quedar-se i que el Mercat de Vins Naturals serà, a partir d’avui, una cita ineludible per a tots els professionals dels restaurants que formen part d’aquest col·lectiu i també per a aquells projectes de vins naturals presents a casa nostra.

Gràcies al Martí de Ca la  Maria,  a l’Oscar de l’Integral, al Ramón del Llagut i  tota la gent q ha posat el seu granet de sorra per organitzar aquesta trobada entre productors de vi natural i restaurants Km0.

 

Què és un vi natural?

En un projecte de vins naturals a la vinya es treballa de manera respectuosa amb el medi, sense adobs químics, herbicides, plaguicides, fungicides sintètics ni organismes modificats genèticament. Només s’utilitzen llevats propis del raïm i de la vinya. No s’hi afegeix SO2 (sulfits), ni cap tipus de conservant. No es filtren ni clarifiquen. Es respecta el cicle natural. Els vins naturals són vius.